• Úvod
  • Blog
  • Aktuality 2020
  • Chcete spolupracovat s filmaři nebo poznat nové dodavatele? Přihlaste se na Filmovou burzu

Chcete spolupracovat s filmaři nebo poznat nové dodavatele? Přihlaste se na Filmovou burzu

  • Aktuality 2020

Ve zlínské kavárně Továrna se 5. září 2020 uskuteční třetí ročník Filmové burzy – akce, která má za cíl propojit filmaře s aktéry Zlínského kraje – zejména s dodavateli, zástupci lokací a studenty místní univerzity. Přihlásit se může každý, kdo má filmařům co nabídnout a chce s nimi spolupracovat. Počet míst je ale omezený. Zájemci se mohou do 4. 8. 2020 registrovat prostřednictvím elektronického formuláře.



Koncept Filmové burzy je jednoduchý: Neformální prostředí industriální kavárny, 50 účastníků z různých odvětví, 50 minutových představení a pak networking u číše vína. „Cílem je seznámit zástupce regionu s filmovými producenty – tak, aby se při natáčení v kraji nebály obě strany spolupracovat,“ uvádí Magdaléna Hladká, ze zlínské filmové kanceláře, která akci ve spolupráci se Zlín Film Festivalem pořádá.

„Filmaři obvykle potřebují v místě natáčení silné dodavatelské zázemí. Problém ale je, že náš region dobře neznají. Proto často sahají po osvědčených (obvykle pražských) kontaktech a lidé z kraje tak zbytečně přichází o zakázky. Jedním z kroků, jak tento stav chceme změnit, je právě Filmová burza,“ dodává Hladká.

Organizátoři zvou na akci české a slovenské filmaře, ale také všechny ze Zlínského kraje, kdo stojí o spolupráci v oblasti audiovize. Může jít o majitele firem poskytujících filmový catering, dopravní značení nebo třeba ochranku. Připojit se mohou taky zástupci zajímavých lokací (hradů, zámků, lidových staveb i přírodních scenérii či dalších míst) a jednotlivých řemesel (například maskéři, kadeřníci, výtvarníci). Musí se však jednat o poskytovatele služeb nebo zboží – tedy ne o komparzisty.

Vzhledem k omezenému počtu míst a potřebám technické přípravy je podmínkou účasti registrace. Ta letos probíhá od 21. července do 4. srpna, a to prostřednictvím on-line formuláře dostupném na webu www.zlinfilmoffice.cz. „Všem, kdo se přihlásí, dáme v první polovině srpna vědět, zda jsou vybráni a můžou dorazit. Zkrátka ale nepřijdou ani ti, na které se tentokrát nedostane. Všechny zájemce si uložíme do interní databáze, ze které čerpáme při řešení filmařských poptávek,“ uzavírá Hladká.

Filmová burza je součástí Industry Days zlínského filmového festivalu a koná se díky podpoře Státního fondu kinematografie a Zlínského kraje.

Přihláška na 3. ročník Filmové burzy
Sdílej:

Další články

Filmaři, nenechte si ujít důležité informace ze Zlínského kraje. Přihlaste se k odběru novinek.

Sledujte nás