Zlín Film Festival hledá dobrovolníky. Byl zahájen nábor pro letošní ročník

  • Aktuality 2019

Vstupy na koncerty, promítání zdarma či snídaně s filmovými hvězdami. Nejen tyto benefity jsou připraveny pro všechny dobrovolníky, kteří se zapojí do příprav a realizace letošní filmové přehlídky ve Zlíně. Již 59. ročník Zlín Film Festivalu se uskuteční v termínu od 24. května do 1. června a bez pomoci dobrovolníků by nebylo možné ho vůbec zrealizovat.

Zlín Film Festival hledá dobrovolníky | Zdroj: FILMFEST, s. r. o.

Získat spolehlivé pomocníky na devítidenní festival však vůbec není snadné. „Kolem sto padesáti lidí potřebujeme v době konání festivalu a další stovku potom v sobotu 1. června, kdy se uskuteční Festivalový půlmaraton,“ uvádí výkonná ředitelka Jarmila Záhorová a dodává: „Dobrovolnictví je činností bez nároku na finanční odměnu, nicméně se každý rok snažíme systém dobrovolnictví vylepšovat a připravovat pro dobrovolníky zajímavé poděkování a atraktivní benefity.“

Lidé, kteří se dobrovolně zapojí do organizace festivalu, získají například stravenky na občerstvení podle počtu odpracovaných hodin, vstupy na koncerty ve festivalové koncertní zóně nebo do letního kina podle vlastního výběru či festivalové tričko. A stejně jako v loňském roce se pomocníci můžou těšit na snídaně, při kterých se budou moci pravidelně setkat s některou z festivalových hvězd. Připraveny jsou ale i další atraktivní odměny, dle rozsahu a míry zapojení jednotlivých dobrovolníků.

Do dobrovolnického týmu se může zapojit prakticky kdokoli, starší patnácti let včetně studentů. „Práce na festivalu je ale tak rozmanitá, že pro každou věkovou kategorii máme uplatnění. Letos bychom však do týmu chtěli získat více pomocníků starších 18 let a to především kvůli náročné organizaci dopravy během sobotního festivalového půlmaratonu,“ dodává Jarmila Záhorová.

Zájemci se mohou hlásit na emailu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo prostřednictvím on-line formuláře

 

Sdílej:

Další články

Filmaři, nenechte si ujít důležité informace ze Zlínského kraje. Přihlaste se k odběru novinek.

Sledujte nás