POZVÁNKA: workshop „Filmařina a turismus – jak to jde dohromady?" (9. 10. 2019)

  • Aktuality 2019

Regionální filmová kancelář Zlín Film Office zve zástupce obcí, informačních center, turistických míst a destinačních managementů s působností na území Zlínského kraje na worskhop pod názvem „Filmařina a turismus – jak to jde dohromady?", který se uskuteční 9. 10. od 10 hodin v prostorách zlínské radnice.


Od prosince 2016 funguje ve Zlínském kraji filmová kancelář. V roce 2017 vznikl také dotační program na podporu natáčení a město Zlín založilo dokonce vlastní filmový fond, kterým napomáhá vzniku filmových scénářů. To všechno vede k tomu, že se filmaři začínají o Zlínský kraj více zajímat. Zvyšuje se počet natáčení v regionu a tím roste i jeho zviditelnění na stříbrných plátnech a televizních obrazovkách. Využíváme ale propagační potenciál filmařiny pro svůj kraj dostatečně? A dokážeme společně filmařů přilákat víc?

Přijďte se s námi na toto téma pobavit. V rámci neformálně laděného setkání vám představíme činnost filmové kanceláře a především to, k čemu ji můžete vy sami využívat. Rádi bychom poznali také vaše zkušenosti s filmaři a vůbec potenciál ke vzájemné spolupráci.

Workshop může posloužit i k výměně vašich propagačních materiálů, seznámení a vůbec ke sběru inspirace. Účast na akci je bezplatná. Prosíme vás ale o potvrzení účasti do 7. 10. 2019, a to prostřednictvím elektronického formuláře.

Workshop se koná za podpory Státního fondu kinematografie, Zlínského kraje a statutárního města Zlína.

Organizační informace:

Datum: 9. 10. 2019
Čas: od 10 do max. 12 h
Místo: Magistrát města Zlína – zlínská radnice, náměstí Míru místnost č. 101 (přízemí, při vstupu do budovy vlevo)

Akce je určená pro: zástupce obcí, infocenter, turistických míst a destinačních managementů s působností na území Zlínského kraje, pro pracovníky Centrály cestovního ruchu Východní Moravy.

Program:

  1. Představení filmové kanceláře
    a. kdo jsme a co děláme
    b. k čemu můžete kancelář využívat (projekt Filmová obec; prezentace výstupů, které má filmová kancelář k dispozici)
  2. Diskuze
    a. Vaše zkušenosti s natáčením
    b. Na jakých poptávkách od filmařů dokážeme spolupracovat?
    c. Jakou pomoc byste naopak uvítali od kanceláře?
  3. Networking – výměna propagačních materiálů mezi účastníky, neformální debata
Sdílej:

Další články

Filmaři, nenechte si ujít důležité informace ze Zlínského kraje. Přihlaste se k odběru novinek.

Sledujte nás