• Úvod
  • Blog
  • Aktuality 2019
  • Do Zlína míří štáb filmu o domácím násílí. V hlavních rolích zazáří Svátková, Cibulková nebo Kostková

Do Zlína míří štáb filmu o domácím násílí. V hlavních rolích zazáří Svátková, Cibulková nebo Kostková

  • Aktuality 2019

Od 17. dubna se bude ve Zlíně pohybovat další filmový štáb. Na místech, jako je 32. budova v továrním areálu, k ní přilehlá ulice nebo park, bude točit záběry do snímku ‚Můj příběh‘. Na projektu, který ve městě stráví celkem pět natáčecích dnů, se podílí také zlínští filmaři. 

Saša Rašilov při natáčení filmu Můj příběh | Foto: Johana Střižková

Film, jehož první klapka padla 4. dubna v pražské Dubči, vychází z knižní předlohy ‚Calaway֥‘ spisovatelky Zory Castillo, kterou k napsání inspirovaly skutečné události. Hlavní postavu Elizabeth ztvárňuje Vlastina Kounická Svátková. „Hraji bývalou baletku, kterou její manžel doslova znetvoří. Ona poté bojuje s depresemi a alkoholem a snaží se najít nový smysl svého života,” říká o své roli Kounická Svátková.

Ve vedlejších rolích se představí známé herečky: Vilma Cibulková, Tereza Kostková, Zuzana Norrisová nebo Nela Boudová. Mužské role zpodobní Saša Rašilov, Milan Kňažko a Pavel Kříž. Režijní taktovky se ujal Libor Adam, a to ve spolupráci s Hanou Hendrychovou, která má mnohaleté zkušenosti ze zahraničních produkcí.

Do natáčení jsou zapojeni také aktéři zlínské audiovize. Filmaři od začátku využívají servis zlínské filmové kanceláře, která štábu zprostředkovala například spolupráci zlínského koproducenta. Na výrobě snímku se tak aktivně podílí i zlínská firma IS Produkce s. r. o. Ta do projektu vkládá svou filmovou techniku i personál k její obsluze. Na starost má taktéž lokační servis a část produkčního zajištění.

Z natáčení filmu Můj příběh | Foto: Johana Střižková

 

Tvůrci filmu ze společnosti PAL Production, doufají, že výsledkem nebude jen celovečerní film, ale také otevření problematiky domácího násilí veřejnosti. „Chceme nabídnout obětem informace, které by jim mohly z tohoto bludného kruhu pomoci vystoupit a dodat jim sebevědomí si problém přiznat,” říká Pavla Krečmerová Šindlářová, producentka filmu. Diváci by se snímku mohli dočkat v kinech už letos na podzim či v zimě.

 



Sdílej:

Další články

Filmaři, nenechte si ujít důležité informace ze Zlínského kraje. Přihlaste se k odběru novinek.

Sledujte nás