V rožnovském skanzenu natáčel česko-bulharský štáb s americkými herci

  • Aktuality 2018

Valašské muzeum v přírodě se stane kulisou dalšího filmu. Pro natáčení si ho tentokrát vybral česko-bulharský štáb v čele s bulharským režisérem Kirilem Todorovem. Filmaři, včetně amerických herců, strávili v Rožnově tři dny, a to na přelomu listopadu a prosince. Hotový snímek s názvem „All through the night“ poputuje příští rok na evropské filmové festivaly.


All-through-the-nightPavel-Kls01
All-through-the-nightPavel-Kls02
All-through-the-nightPavel-Kls03
All-through-the-nightPavel-Kls04
All-through-the-nightPavel-Kls05
All-through-the-nightPavel-Kls06
All-through-the-nightPavel-Kls07
All-through-the-nightPavel-Kls08
All-through-the-nightPavel-Kls09
All-through-the-nightPavel-Kls10

Z natáčení filmu ‚All through the night‘ ve Valašském muzeu v přírodě | Zdroj: Pavel Klůs

Začátek 20. století, samota uprostřed neznámé krajiny, dům starých manželů, nečekaná noční návštěva. Tak začíná děj krátkého filmového příběhu, který se postupně rozvíjí v napínavé drama. „Scénář vychází z legendy, která koluje v různých obměnách po celé Evropě. Hlavní zápletku tvoří sílící dilema manželů, zda je příchozí cizinec jejich ztracený syn, nebo naopak zločinec, proti kterému je třeba začít rychle jednat,“ vysvětluje Tomáš Pokorný, producent snímku.

Příběh se odehrává v intimní atmosféře, kterou svými dialogy vytváří tři postavy. Do jejich rolí byli obsazeni američtí herci. Pro postavu otce padla volba na Boba Bodreauxe (seriály Genius; Walker, Texas Ranger), matku ztvárnila Julie Josephson (seriály Britannia nebo Knightfall) a cizince Diego Di Giovanni (seriál Monk či Las Vegas: Kasino). Podle producentů má film natočený v angličtině na festivalech větší potenciál zaujmout.

Proč si štáb vybral k natáčení právě rožnovský skanzen? „Při obhlídkách jsme samozřejmě navštívili více míst. V rožnovském muzeu jsme ale našli vše potřebné. Pro filmaře je to ideální místo. Zástupci skanzenu nám navíc hodně pomáhali. Podporu jsme našli také u místní filmové kanceláře, která nám zprostředkovala třeba levnější ubytování v hotelu Energetic. Takové zázemí bychom jinde těžko hledali,“ uzavírá Pokorný.

Tvůrci filmu, který má být hotový na jaře příštího roku, plánují snímek po ukončení „festivalového života“ zveřejnit na internetu. Pro nedočkavé diváky se chystá promítání v Praze. Pokud se ale podaří domluvit se zástupci skanzenu, slavnostní předpremiéra proběhne právě zde.

SLOŽENÍ ŠTÁBU:

Režisér: Kiril Todorov
Scénář: Aneta Hastíková
Kamera: Pavel Kopp
Produkce: Tomáš Pokorný
Kostýmy: Lucie Halgašová
Scéna: Daniela Nikolchova
Makeup: Dagmar Micová
Zvuk: Vítek Jíra
Asistent režie: Petr Hastík

Sdílej:

Další články

Filmaři, nenechte si ujít důležité informace ze Zlínského kraje. Přihlaste se k odběru novinek.

Sledujte nás