V Kroměříži se bude natáčet dvoudílný film o Marii Terezii

  • Aktuality 2017

Město Kroměříž se může těšit na další filmařskou návštěvu. Na jaře letošního roku zde bude v koprodukci čtyř evropských veřejnoprávních televizí natáčen dvoudílný film o Marii Terezii. Při točení ve Zlínském kraji bude s filmaři spolupracovat také filmová kancelář ZLÍN FILM OFFICE, která je v přímém kontaktu s produkcí chystaného snímku. Film vzniká u příležitosti výročí 300 let od narození této významné panovnice.


Marie Terezie, ilustrační obrázek | zdroj: wikimedia.org

„Marie Terezie je zcela mimořádný projekt o zcela mimořádné osobnosti. Scénář české autorky Mirky Zlatníkové zaujal partnery v zahraničí natolik, že se poprvé v historii na jednom televizním projektu podílejí vysílatelé z České republiky, Maďarska, Rakouska a Slovenska a mezinárodní distributor z Německa. Věřím, že panovnice by na nás byla pyšná,“ říká o projektu kreativní producent Jan Maxa.

Režie snímku se ujme Robert Dornhelm – rakouský režisér, který však dlouhodobě žije a tvoří v Hollywoodu. Dornhelm má na svém kontě oscarovou nominaci za svůj dokument The Children of Theatre Street a také spolupráci s hvězdami jako Grace Kellyová, Omar Sharif nebo Josh Brolin.

Ve filmu se objeví čeští i zahraniční herci. V hlavní roli se představí rakouská herečka Marie-Luise Stockingerová (Marie Terezie) a Vojtěch Kotek (František Štěpán Lotrinský). Diváci se ale mohou těšit i na Zuzanu Stivínovou (Alžběta Kristýna Brunšvicko-Wolfenbüttelská) nebo Karla Markovicse (Evžen Savojský).

Další informace najdete v tomto článku.

Zpět na ZLÍN FILM

Sdílej:

Další články

Filmaři, nenechte si ujít důležité informace ze Zlínského kraje. Přihlaste se k odběru novinek.

Sledujte nás