Česká televize natáčí ve Zlínském kraji dokument o Hermíně Týrlové

  • Aktuality 2017

Česká televize Brno natáčí ve Zlínském kraji dokument o první dámě českého filmu Hermíně Týrlové. Premiéra snímku se uskuteční v rámci letošního ročníku ZLÍN FILM FESTIVALU. Na projektu spolupracují mimo jiné studenti Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně a střední filmové školy CREATIVE HILL COLLEGE.

IMG2089
IMG2248
IMG2311
IMG2395
IMG2497
IMG2536
IMG2627
IMG2683

foto: Martin Polák

Podle dramaturga Martina Poláka, který stál mimo jiné za zrodem dokumentu o Karlu Zemanovi, je to poprvé, co Česká televize tak podrobně zpracovává tvůrčí pozůstalost po Hermíně Týrlové. V rámci projektu byly zmapovány filmy, hrubé materiály z natáčení, fotografie a korespondence, které dosud nikdo neviděl. Archiv zlatého fondu české kinematografie se tak může těšit na významné obohacení.

Režie snímku se ujal Pavel Jirásek. "Rozhodl jsem se jít cestou vyprávění samotné Hermíny Týrlové, která chronologicky popisuje celý svůj život a díky unikátním televizním, filmovým nebo rozhlasovým archivním materiálům, které dosud veřejnost neměla šanci vidět či slyšet, ve snímku i promlouvá. To zaručuje sevřenost a autentičnost dokumentu."

K natáčení byly využity prostory zlínských filmových ateliérů, ve kterých Hermína Týrlová dříve pracovala, nebo třeba interiér vily Tomáše Bati a vlastního domu Hermíny Týrlové. Realizaci projektu je možné průběžně sledovat na sociální síti Facebook.

Zpět na ZLÍN FILM

Sdílej:

Další články

Filmaři, nenechte si ujít důležité informace ze Zlínského kraje. Přihlaste se k odběru novinek.

Sledujte nás