• Úvod
  • Blog
  • Aktuality 2017
  • POZVÁNKA: Do zlínského multikina míří film ‚Akcept‘ zlínského režiséra Jana Hubáčka

POZVÁNKA: Do zlínského multikina míří film ‚Akcept‘ zlínského režiséra Jana Hubáčka

  • Aktuality 2017

Už tuto středu (4. 10.) bude možné ve zlínském Golden Apple Cinema vidět dokumentární film Akcept zlínského režiséra Jana Hubáčka. Ten se začal projektu věnovat už v rámci studia na Fakultě multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta samotná vznik dokumentu finančně podpořila. Na výrobě filmu se podíleli i další z řad zlínských studentů. „Prakticky všichni hlavní členové štábu jsou absolventy FMK UTB. Pro mě, zlínského rodáka, kterého po filmařské i hudební stránce místní prostředí zásadně formovalo, je to vlastně takový návrat domů," říká o svém celovečerním debutu režisér Jan Hubáček.


Brno-1482011Still009-upraveno
Brno-5112011Still008
Ostrava-2882011Still005
niederlandStill018
niederlandStill019


Fotografie z natáčení filmu Akcept | Zdroj: Jan Hubáček, GNOMON Film

Lucie je skladatelka a performerka soudobé vážné hudby. Její experimentální přístup se však stává čím dál víc bizarnější. Lucie „šije“ skladby podle vzorů na šaty či plánu vodní turbíny. Veřejnost ale takový přístup přijímá obtížně.  Lucie se nechce prvoplánově líbit ani podbízet publiku, brání se do své hudby promítat emoce nebo vyprávět příběhy. Jde jí především o autentický projev, a tak se často na svých koncertech setkává s tím, že interpreti nechtějí její hudbu hrát a posluchači si při ní zacpávají uši. Lucie se však nevzdává, své hudbě obětuje vše a snaží se o to, aby společnost byla otevřená novým a neprobádaným věcem.

Po složení skladby Akcept získává Lucie úspěch v akademických kruzích a vyjíždí do světa. Na pódiu sbírá vavříny, ale její osobní život zůstává nenaplněný. Když ji náhle zasáhne ztráta blízkého člověka, zůstává Lucie osamocená v neznámých koutech zvuku a hluku. Je možné v takovém případě i dál skládat hudbu bez emocí? Odpovědi hledá ve svém celovečerním dokumentárním debutu režisér Jan Hubáček.

Zda se mu nalezení odpovědí podařilo, můžete posoudit už ve středu 4. října v 18:30 ve zlínském multikině Golden Apple Cinema.

Zpět na ZLÍN FILM

Sdílej:

Další články

Filmaři, nenechte si ujít důležité informace ze Zlínského kraje. Přihlaste se k odběru novinek.

Sledujte nás