Filmová kancelář ZLÍN FILM OFFICE získala podporu Zlínského kraje

  • Aktuality 2016

Od 1. prosince 2016 působí ve Zlínském kraji nově otevřená filmová kancelář ZLÍN FILM OFFICE. K jejímu vzniku výrazně přispěl samotný kraj. Ten na rozjezd kanceláře poskytl finanční dotaci. Pomoc rozvoji audiovizuálního průmyslu přislíbil také nový hejtman Jiří Čunek.

ZLN-FILMhejtmanJiriCunek
zlinskykrajlogom

„Podpory Zlínského kraje si velice vážíme. Právě finance totiž bývají u zrodu neziskových projektů největším problémem,“ říká Jindřich Motýl, předseda Regionálního filmového fondu – zakladatele filmové kanceláře. „Získání dotace pro nás ale neznamená jenom dočasnou finanční jistotu. Je to především signál, že nás Zlínský kraj vnímá jako přínosnou instituci, a že vidí v naší činnosti potenciál. To mě upřímně těší.“ dodává Motýl.

Projektů, které usilují o podporu Zlínského kraje je v regionu více. „Ideálním partnerem pro kraj je ten, kdo projekt založí a kdo ví, co chce. To znamená: Ten, kdo ví, kam bude jeho činnost směřovat, jaký je jeho cíl a s kým na tom chce spolupracovat,“ uvedl při slavnostním otevření filmové kanceláře Jiří Čunek, hejtman Zlínského kraje.

„Kraj je tady od toho, aby tuto touhu nebrzdil, ale naopak aby pomáhal,“ uzavřel Čunek.

--

Filmová kancelář ZLÍN FILM OFFICE má za úkol zajištění podpory filmovým štábům, a to v oblastech produkce, volbě lokací, výběru regionálních dodavatelů nebo při jednání s místními úřady a institucemi, a to v rámci celého Zlínského kraje.

Zpět na ZLÍN FILM

Sdílej:

Další články

Filmaři, nenechte si ujít důležité informace ze Zlínského kraje. Přihlaste se k odběru novinek.

Sledujte nás