Location Tour 2022 ve Zlínském kraji úspěšně za námi

  • Aktuality 2022

Ve dnech 26. 4. a 27. 4. proběhla Location Tour ve spolupráci s Czech Film Commission a filmovou kanceláří Olomouckého kraje. Filmoví profesionálové ve složení producent, fotograf, lokační manažer, filmový architekt, režisér či kameraman a zástupci Czech Film Commission za námi vyrazili z Prahy v brzkých ranních hodinách.

Location Tour započala v úterý ráno v Olomouckém kraji a navečer filmaři přejeli do Zlínského kraje, do města Kroměříž. Zde je čekalo uvítání jak od naší filmové kanceláře, tak od pana Uhlíře, ředitele Arcibiskupského zámku a zahrad v Kroměříži, jakožto partnera Zlín Film Office. Díky naší spolupráci jsme mohli tuto Location Tour naplánovat a uspořádat. Uvítání započalo ve sklepích Arcibiskupského zámku Kroměříž, které jsou staré více než 750 let. Zhlédli jsme i sbírku dubových sudů, ve kterých dozrává mešní víno. 

Druhý den ráno jsme vyrazili na obhlídky lokací Arcibiskupského zámku. Začali jsme v Mlýnské bráně, která spojuje zámek a je jedinou dochovalou městskou branou v Kroměříži. Odtud jsme pokračovali do zámku, který nyní prochází rekonstrukcí. Je ovšem stále otevřený pro veřejnost i pro filmaře. Mohli jsme vidět i rekonstrukci velkolepého Sněmovního sálu, přes jehož část bylo rozmístěno lešení a pilně se pracovalo na obnově dekorací. Ze zámku jsme dále pokračovali do Arcibiskupské vodárny, o níž první zmínky pocházejí již ze 17. století. Jedná se o jedinečnou technickou památku, umístěnou v původním prostředí. Z vodárny jsme pokračovali na Vrchnostenskou sýpku, což je zachovalá mohutná třípatrová budova s barokním štítem.

Měli jsme také čas navštívit Podzámeckou zahradu, která je právě v rozkvětu. Zde proběhla revitalizace, vč. čištění rybníků. Nyní jsou rybníky napuštěny a připraveny na novou sezónu. Připraveny jsou i exteriéry u Rybářského pavilonu u tzv. Dlouhého rybníka. Ty jsou obzvláště fotogenické.         

Věříme, že se Location Tour líbila všem účastníkům. Jsme rádi za osobní setkání a navázání kontaktů, což jak doufáme, povede k vyššímu povědomí o našem regionu.

Těšíme se na další setkání již při natáčení ve Zlínském kraji!

 

Location Tour se ve Zlínském kraji uskutečnila za podpory 

   Foto: Czech Film Commission

 

 

Filmaři, nenechte si ujít důležité informace ze Zlínského kraje. Přihlaste se k odběru novinek.

Sledujte nás