• Úvod
  • Blog
  • Aktuality 2020
  • Česká televize natáčela ve Zlíně záběry pro nový dokument věnovaný Zlín Film Festivalu

Česká televize natáčela ve Zlíně záběry pro nový dokument věnovaný Zlín Film Festivalu

  • Aktuality 2020

Od 24. do 26. 2. 2020 bylo u zlínského Velkého kina opět rušno. Štáb české televize v čele s režisérem Tomášem Luňákem zde přijel natočit rozhovory s pamětníky, návštěvníky i organizátory zlínského filmového festivalu. Právě s přispěním jejich výpovědí má vzniknout nový dokument mapující zákulisí a historii tohoto významného každoročního filmového svátku.


Z natáčení rozhovoru se současným prezidentem Zlín Film Festivalu Čestmírem Vančurou | Zdroj: © Zlín Film Festival

Impulzem pro přípravu dokumentárního filmu bylo blížící se výročí. Největší a nejstarší filmovou přehlídku svého druhu na světě – Zlín Film Festival – totiž letos čeká již 60. ročník. Podle režiséra Tomáše Luňáka má film vypovídat především o tom, jak festival ovlivnil město a jak město ovlivnilo festival. Dokument tedy nabídne především reflexi předchozích 59 ročníků.

Do natáčení se mohli zapojit i samotní obyvatelé Zlína. Kromě nich se před kameru postavil například současný prezident festivalu Čestmír Vančura či jeho předchůdce Vítězslav Jandák. Na svou práci pro festival zavzpomínali i bývalí ředitelé Petr Koliha a Zdeněk Skaunic. Skupinu filmových tvůrců pak mají v dokumentu zastoupit režiséři Jan Hřebejk a Karel Smyczek, ale také třeba spolupracovník Karla Zemana kameraman Zdeněk Krupa.

Premiéra hotového snímku je plánovaná jako součást 60. ročníku Zlín Film Festivalu, který se odehraje ve dnech 29. 5. – 6. 6. 2020.

Sdílej:

Další články

Filmaři, nenechte si ujít důležité informace ze Zlínského kraje. Přihlaste se k odběru novinek.

Sledujte nás