• Úvod
  • Blog
  • Aktuality 2018
  • UPOZORNĚNÍ: Z důvodu natáčení bude od 23. do 28. 7. 2018 uzavřen hrad Malenovice

UPOZORNĚNÍ: Z důvodu natáčení bude od 23. do 28. 7. 2018 uzavřen hrad Malenovice

  • Aktuality 2018

Hrad v Malenovicích se stane hlavní kulisou jednoho ze třinácti dílů rodinného seriálu kriminálka 5.C. Z důvodů natáčení bude památka a její nejbližší okolí ve dnech 23.–28. 7. 2018 pro veřejnost uzavřena. Štáb děkuje všem obyvatelům Malenovic i návštěvníkům hradu za pochopení.


Režisér Juraj Nvota s dětskými herci při natáčení ve zlínském hotelu Moskva | Zdroj: ZLÍN FILM OFFICE

Seriál o partě dětí, která vyšetřuje případy spojené s pašováním exotických zvířat, se ve Zlíně a jeho okolí natáčí průběžně již od začátku letošního června. Filmaři stihli navštívit místa jako Kongresové centrum, sad Svobody nebo hotel Moskva. Celý týden se natáčelo i v jednom z baťovských domků v ulici Příkrá. V následujících dnech se štáb přesune na hrad v Malenovicích, kde má vzniknout další jeden díl. Objeví se v něm například herec Jan Dolanský a dokonce i živý vlk.

Uzavření hradu je pro bezpečný chod natáčení nezbytným opatřením. „Věřím, že nám pohled na známé místo v hotovém seriálu tuto dočasnou komplikaci plně vynahradí. Pro Zlín a Malenovice znamená vysílání v televizi také dobrou reklamu, která může do hradu přilákat více turistů a přinést tak finanční zisk, který pomůže třeba při dalších opravách této krásné památky," říká Magdaléna Hladká, výkonná ředitelka zlínské filmové kanceláře. „Všem, kterých se uzavírka jakkoliv dotkne, proto děkuji za trpělivost a toleranci," dodává Hladká.

Seriál, který vzniká v koprodukci české a slovenské televize, produkční firmy Filmové ateliéry, s.r.o. (Zlín) a Alef Film & Media, finančně podpořil z nového dotačního programu na podporu audiovizuální tvorby v regionu také Zlínský kraj. Natáčí se tedy převážně na Zlínsku, ale také na Slovensku. Zajímavostí je, že herci mluví při natáčení oběma jazyky bez následného dabingu.

Seriál se bude vysílat na ČT Déčku už na podzim příštího roku.

Sdílej:

Další články

Filmaři, nenechte si ujít důležité informace ze Zlínského kraje. Přihlaste se k odběru novinek.

Sledujte nás