Projekt ZLÍN FILM zahájen

  • Aktuality 2016

Regionální filmový fond dnes oficiálně zahájil činnost projektu ZLÍN FILM. Projekt má za cíl vrátit Zlínský kraj zpět na mapu filmového průmyslu, propojit místní zájmové instituce a centralizovat informace o filmovém dění na Zlínsku. 

Filmové žně, natáčení v ateliérech na Kudlově nebo Zlín Film Festival – to je pouze zlomek aktivit, které jsou (ať už dnes nebo v minulosti) spjaty s filmovým děním ve Zlínském kraji. Rozvoji zlínského filmového průmyslu pomáhá od 1. prosince 2016 také projekt ZLÍN FILM

„Našim základním úkolem je především centralizace informací pro filmové štáby. Každý, kdo má zájem o realizaci filmového či audiovizuálního díla v našem kraji najde vše potřebné na jedné webové adrese. Zlínský kraj je prvním regionem, který centrální službu tohoto typu filmařům nabízí.“ říká Jindřich Motýl, jeden z hlavních autorů projektu a předseda Regionálního filmového fondu.

Motivace k oživení značky ZLÍN FILM byla jasná. „Chceme vrátit Zlínský kraj na mapu filmového průmyslu, kde má nepochybně své místo. Filmy u nás již v minulosti natáčeli přední čeští režiséři jako Elmar Klos nebo legendární Karel Zeman. Svoji režisérskou kariéru na zlínském Kudlově začínal třeba Oldřich Lipský. Právě u nás byl pro film objeven Karel Höger nebo Dana Medřická. V těchto ateliérech vznikl první český loutkový film. Nejen na základě této filmařské tradice věříme, že máme filmařům co nabídnout i dnes.“ vysvětluje Motýl.

Kromě výhod plynoucích z realizace projektu ZLÍN FILM mohou filmové štáby využívat také služeb Regionálního filmového fondu a filmové kanceláře ZLÍN FILM OFFICE

--

Přečtěte si kompletní tiskovou zprávu k zahájení projektu ZLÍN FILM.

Zpět na zlin-film.cz

Sdílej:

Další články

Filmaři, nenechte si ujít důležité informace ze Zlínského kraje. Přihlaste se k odběru novinek.

Sledujte nás