1. Zlínský filmový víkend

  • Aktuality 2022

Ateliéry ožijí již od pátku programem 1. Zlínského filmového víkendu. Nebude chybět ani filmová party.

již v pátek 11.11. a o nacházejícím víkendu se zlínské filmové ateliéry otevřou veřejnosti a nabídnou pestrý program sestavený z exkurzí, filmových projekcí i besed se známými tvůrci, jako jsou režiséři Tomáš Hodan, Dan Svátek či Michal Nohejl. Filmoví fanoušci budou mít jedinečnou příležitost zhlédnout také pásmo krátkých filmů, jejichž vznik byl podpořen Nadačním fondem FILMTALENT ZLÍN a které získaly významná ocenění doma i v zahraničí, nebo unikátní projekci rozpracovaného filmu Dvě slova jako klíč. Na sobotu je připravena i velká filmová party. Vstupenky jsou k dispozici pouze online.

Společnost Filmfest, pořadatel Zlín Film Festivalu, zakládá novou tradici – navazuje na Filmový Tesák a pro příznivce kinematografie připravila 1. Zlínský filmový víkend, který vypukne už od pátku 11. do neděle 13. listopadu. Jeho návštěvníci budou mít možnost prohlédnout si filmové ateliéry v rámci některé z nabízených exkurzí nebo se blíže seznámit s filmaři, kteří studovali ve Zlíně, a zhlédnout i jejich filmy.

Hned dvakrát pak je na programu pásmo FILMTALENT Stars, které se skládá z pěti krátkých filmů, jejichž vznik podpořil Nadační fond FILMTALENT ZLÍN z tradiční aukce filmových klapek a které poté na festivalech v Česku i zahraničí získaly řadu ocenění. „Jsme si jistí, že většinu z nich jste neměli možnost vidět a všechny za to stojí!“ zve na jejich projekci umělecká ředitelka Zlín Film Festivalu Markéta Pášmová.

V pátek 11. listopadu filmové ateliéry navštíví režisér Tomáš Nohejl se snímkem Okupace a následnou besedou.

V sobotu 12. listopadu přijede režisér Dan Svátek. Kromě oceňovaného filmu Úsměvy smutných mužů uvede mimořádnou projekci rozpracovaného filmu Dvě slova jako klíč, opět podle knihy Josefa Formánka. „Mohu vám s naprostou jistotou říct, že je to něco, co dlouho v české kinematografii nevzniklo,“ říká o filmu Jaroslav Dušek, představitel jedné z hlavních rolí. „Film má neobyčejný obrazový záběr a provedení. Je to film, na který nezapomenete, film, který se vám opře do srdce.“ Po skončení projekce se mohou fanoušci setkat s Danem Svátkem i Josefem Formánkem na následné besedě. Od 21 hodin potom bude následovat filmová party v nově zrekonstruovaném filmovém ateliéru s noční projekcí, kterou připravily týmy Zlín Film Festivalu, Kouzelné animace, IS Produkce a Filmového uzlu. „Přinášíme veřejnosti výjimečnou příležitost užít si unikátní večer v atraktivním filmovém prostředí s možností navštívit nové zázemí audiovizuální a reklamní tvorby nebo expozici Patro legend spojené s historií filmových ateliérů,“ doplnila výkonná ředitelka Zlín Film Festivalu Jarmila Záhorová.

neděli 13. listopadu uzavřou program 1. Zlínského filmového víkendu snímky Filmový dobrodruh Karel Zeman a Poslední závod a poté beseda s jejich režisérem Tomášem Hodanem. 

Součástí všech besed s tvůrci bude i společná procházka po filmových ateliérech se závěrečným překvapením.

Vstupné na jednotlivé filmové projekce, exkurze, besedy i filmovou party je vždy 99 Kč. Jejich kapacita je omezená, proto se doporučuje včasný nákup vstupenek. V prodeji jsou online na https://program.zlinfest.cz/cz/zlinsky-filmovy-vikend/. K účasti na projekci snímku Dvě slova jako klíč je nutné provést rezervaci e-mailem na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.. Na pásmo FILMTALENT Stars není nutná rezervace a vstup je zdarma.

Organizátorem 1. Zlínského filmového víkendu je společnost Filmfest s. r. o., pořadatel Zlín Film Festivalu ve spolupráci s Kouzelná animace, IS Produkce, Filmový uzel, Kinoservis a Golden Apple Cinema.

Filmaři, nenechte si ujít důležité informace ze Zlínského kraje. Přihlaste se k odběru novinek.

Sledujte nás